Tandproteseproblemer

Tryksår og smerter fra en protese der er ved at være oppe i årene, skyldes ofte at tandprotesen er nedslidt. Pasformen er for dårlig, og/eller biddet passer ikke længere. man kan ikke slibe sig ud af disse problemer, og er derfor nødsaget til at fremstille en rebasering (ny underforing) eller fremstille en ny tandprotese.

Din gumme er levende væv, og vil forandre sig gennem hele livet. I forbindelse med vægttab og længere tids sygdom, kan der også opstå svind af gumme og kæbeknogle. Når kæbeknoglen svinder bliver den lavere og pasformen af tandprotesen bliver derved forringet. Herved kan der opstå problemer ved både tygning og tale. Hvis den nuværende tandprotese ikke har nedslidte protesetænder, eller for lav bidhøjde, og stadig opfylder de kosmetiske krav, kan man lave en rebasering. På alle vores klinikker kan vi udføre denne behandling samme dag, så du ikke skal undvære din tandprotese i flere dage,

For lav bidhøjde medfører et træt, ældet og trist udseende. Du kommer til at se sur ud. Dette er pga biddet på protesen er for lavt. Årsagen er som oftes nedslidte tanprotesetænder og svind af kæbeknoglen.

Dårlig tyggefunktion kan være forårsaget af nedslidte tandprotesetænder eller dårligt bid. Dette kan medføre hovedpine, muskelsmerter, blæner, og give sår i mundvigen pga mundvand der løber.

VIGTIGT:
Husk derfor at få din tandprotese og dine gummer/slimhinder efterset 1 gang om året. Der bliver tandprotesen også renset og polleret.

Er du patient på en af vores klinikker vil du kunne blivet tilmeldt automatisk indkaldelse årligt.