Delproteser

    Billede af akrylprotese          Billede af unitor

Delproteser erstatter, som navnet siger, dele af det naturlige tandsæt. Vi fremstiller flere forskellige typer delproteser.

Flexite-proteser, gingivalt understøttet proteser og unitor protesen. Hvilken protesetype der skal vælges, afhænger af flere forskellige faktorer. Antallet af naturlige resttænder, deres og mundhulens tilstand. Her laver vi som regel en beslutning i samråd med dig og tandlægen.

Flexite-protesen: Dette er en betegenelse for en protese fremstillet i speciel vinyl, som er stærk og bøjelig.

Gingivaltunderstøttet- protese: Kaldes også overgangsprotese. Disse anvendes især hvis de resterende tænder er dårlige, løse. Denne type kan senere nemt udvides forholdsvis billigt, hvis en eller flere tænder mistes yderligt.

Unitor-protesen: Unitor protesen er også en delprotese. Det er den mest valgte delprotese, da den kan fremstilles meget lille og meget stærk., da protesens “skelet” er fremstillet i stål. Protesen sidder godt fast da bøjlerne er støbt til tænderne. En unitor kan fremstilles så den ikke fylder så meget, og betegnes af mange som en aftagelig bro. En unitor kan i mange tilfælde også udvides, der skal blot støbes ny retention på. Bøjlerne på en unitor kan strammes og løsnes efter patientens behov og kræfter.