Delproteser

Delproteser erstatter, som navnet siger, dele af det naturlige tandsæt. Vi fremstiller flere forskellige typer delproteser.

Flexite-proteser, gingivalt understøttet proteser og unitor protesen. Hvilken protesetype der skal vælges, afhænger af flere forskellige faktorer. Antallet af naturlige resttænder, deres og mundhulens tilstand. Her laver vi som regel en beslutning i samråd med dig og tandlægen.

Flexite-protesen: Dette er en betegenelse for en protese fremstillet i speciel vinyl, som er stærk og bøjelig.

Gingivaltunderstøttet- protese: Kaldes også overgangsprotese. Disse anvendes især hvis de resterende tænder er dårlige, løse. Denne type kan senere nemt udvides forholdsvis billigt, hvis en eller flere tænder mistes yderligt.

Unitor-protesen: Unitor protesen er også en delprotese. Det er den mest valgte delprotese, da den kan fremstilles meget lille og meget stærk., da protesens “skelet” er fremstillet i stål. Protesen sidder godt fast da bøjlerne er støbt til tænderne. En unitor kan fremstilles så den ikke fylder så meget, og betegnes af mange som en aftagelig bro. En unitor kan i mange tilfælde også udvides, der skal blot støbes ny retention på. Bøjlerne på en unitor kan strammes og løsnes efter patientens behov og kræfter.

Immediatprotesen

En immediatprotese er en protese, som indsættes lige efter udtrækning af de naturlige tænder.

Helprotese

En helprotese er en tandprotese der erstatter alle tænder i overkæben og/eller underkæben.

Molloplast B

Molloplast B, som dette bløde materiale hedder, bliver anvendt når man vil hjælpe de patienter der har smerter i forbindelse med brug af undermunds

Implantatprotese

Implantatprotese eller tryklåsprotese som det også kaldes, kan fremstilles når man har mistet alle sine naturlige tænder evt.

Delprotese

Delproteser erstatter, som navnet siger, dele af det naturlige tandsæt. Vi fremstiller flere forskellige typer delproteser.

Naturtro protese

En naturtro protese, er en protese hvor tænder og tandkød er udformet og indfarvet lidt mere som naturlige tænder og tandkød.

Rebasering

En gumme er en levende organisme, og den vil forandre sig hele livet. Gummen vil svinde, blive lavere eller mindre.

Louise Høyer